موسیقی
موسیقی یکی از هنرهای هفت گانه است که در زندگی تمام انسان ها جاری می باشد. شاید بتوان گفت که موسیقی از معدود هنرهای است که بدون تحلیل با روان انسان در تعامل است. بدین معنی که لازم با تفسیری از اثر هنری برای دریافت حس مطلوب نیست. نوایی که بگوش می رسد می تواند غمگین، زیبا، شاد، ریتمیک و … باشد بدون اینکه بخواهیم تفسیری از آن را از فکر خود بگذرانیم. همین امر موسیقی را به هنری تاثیر گذار، مهم و وسیله مفید در زندگی ما تبدیل می کند.
دانشمندان اثبات کرده اند که گوش دادن به موسیقی یکی از کارهای سنگینی است که مغز قادر به انجام آن است و همچنین نواختن یک ساز سنگین ترین کاری است که مغز می تواند انجام دهد. تاثیرات کشف شده در علوم شناختی که از نواختن موسیقی بر روی مغز بوجود می آید بسیار زیاد است. کسانی که به موسیقی های عمیق گوش می کنند و یا سازی می نوازند شیوه های خاص و کاربردی تری در حیطه حافظه، تحلیل، منطق و … نسبت به افراد عادی دارند.
ولی متاسفانه در جامعه ما جای خالی انواع موسیقی ها خالی است و نوازندگی عندتاً به عنوان یک وسیله برای کسب توجه بیشتر است تا ایجاد یک تخصص و شاید این مشکل بدلیل نداشتن دانش یا بی علاقگی ما نسبت به جامعه موسیقی در سطوح جهانی بوجود آید. در صورتی که با داشتن دانشی متوسط از موسیقی نواحی و شاید چند سبک جهانی مثل موسیقی های فلک کشور های دیگر و یا تسلطی نسبی نسبت به تاریخ موسیقی می توانیم دنیای جدیدی را به روی خود و فرزندانمان باز نماییم و متاسفانه فقدان این امر در زندگی بسیاری از افراد این مرز و بوم حس می شود. این که کودکی بتهون یا موتزارت را بشناسد می تواند تاثیرات خوبی در زندگی او بگذارد.
با این شواهد و تجربیاتی که در زندگی افراد بزرگ موسیقی می بینیم می توان به این نتیجه رسید که اگر کسی می خواهد در موسیقی پیشرفت کند بسیار مهم است که ابتدا شنونده خوبی باشد تا بتواند خلاقیت خود را در امر موسیقی پرورش دهد و برای شنونده خوب بودن، دانش موسیقی یکی از ملزومات است.
ما در مدرسه سلام بر این باور هستیم که لازم نیست هر فردی نوازنده شود ولی هر کودک حق این را دارد که با تاریخ موسیقی کشورش و حتی جهان آشنا شود و این امر می تواند هم برای زندگی حال و آینده او مفید و هم در شور اشتیاق کودک برای یادگیری نواختن موسیقی مفید باشد و برای رسیدن به این اهداف کلاس موسیقی مدرسه سلام این خط مشی را دنبال می کند.
- معرفی موسیقیهای کلاسیک جهان و سنتی ایران
- آشنایی با سبک های متفاوت موسیقی
- بالا بردن درک ریتمیک کودکان از طریق بازی های ساختگی
- بالا بردن همکاری و تعامل کودکان برای تقویت اعتماد به نفس آنها در امر نوازندگی و اجرا
- آشنایی با سازهای ایرانی و کلاسیک غربی